Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

Οι δεξιότητες (soft skills) είναι εξίσου σημαντικές με τις ακαδημαϊκές γνώσεις που αναπτύσσει ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο. Τα soft skills όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και η ικανότητά αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης με τους άλλους – έχουν αποδειχθεί ότι συνδέονται άμεσα με την επαγγελματική επιτυχία.

 

Οδηγός Ανάπτυξης Δεξιοτήτων

Το Κέντρο Καριέρας έχει δημιουργήσει ένα πολύ χρήσιμο εγχειρίδιο, τον Οδηγό Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, για να προσφέρει στους φοιτητές/ριες και τους πτυχιούχους πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που αναζητούν οι εργοδότες. Βρείτε εδώ τον σχετικό σύνδεσμο για τον οδηγό.

Career Boot Camps

Το Κέντρο Καριέρας προσφέρει boot camps (εντατικά προγράμματα άσκησης) για τους φοιτητές/ριες για να μάθουν πώς να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές και την εμπειρία τους ώστε να προετοιμαστούν για το επαγγελματικό τους μέλλον, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς και να υιοθετήσουν επιχειρηματική νοοτροπία.

Τα career boot camps παρέχουν στους φοιτητές/ριες πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την απασχολησιμότητα, και συμβουλές από επαγγελματίες του χώρου. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο CSM.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Έχει αποδειχθεί ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι κάτι περισσότερο από ένας χώρος για να μοιράζεστε τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες. Πολλές εταιρείες και οργανισμοί χρησιμοποιούν ιστότοπους κοινωνικών μέσων για να ελέγξουν ή να γνωρίσουν καλύτερα έναν/μία υποψήφιο, ενώ πολλές εταιρείες ανακοινώνουν θέσεις εργασίας μέσω των δικών τους σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Το Κέντρο Καριέρας μπορεί να σας προσφέρει σημαντικές συμβουλές σχετικά με την τροποποίηση του προφίλ σας στα κοινωνικά μέσα (Facebook, LinkedIn, Twitter) ώστε να είναι πιο κατάλληλα για την αγορά εργασίας.

Το Κέντρο Καριέρας θα πρέπει να είναι η πρώτη σας στάση για επαγγελματικές συμβουλές, αλλά σίγουρα δεν είναι η μοναδική σας πηγή πληροφοριών. Με την πληθώρα πληροφοριών που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραγωγικά τις πηγές που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Οι πηγές του Διαδικτύου σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα σπουδών σας και πιθανές επαγγελματικές σταδιοδρομίες αποτελούν σημαντικά σημεία για να ξεκινήσετε την έρευνα καριέρας σας.