Δραστηριότητες και Όμιλοι

Η φοιτητική ζωή αποτελεί σημαντικό μέρος της κολεγιακής σας εμπειρίας, καθώς μπορεί να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να αναπτύξετε τις προσωπικές και επικοινωνιακές δεξιότητες σας και να αποκτήσετε φίλους για πάντα. Η φοιτητική ζωή του Cyprus College επικεντρώνεται στην πνευματική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των φοιτητών. Σας παροτρύνουμε να λάβετε μέρος σε φοιτητικές λέσχες και οργανώσεις ώστε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τη φοιτητική σας ζωή.

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν πολιτιστικές βραδιές, αγχολυτική γιόγκα και διαλογισμό, μπάρμπεκιου, πάρτι, εκδρομές και φεστιβάλ, είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους θα έχετε μια δραστήρια και διασκεδαστική φοιτητική ζωή που θα σας γεμίσει με όμορφες αναμνήσεις από τα χρόνια σας στο Cyprus College.

Ανακαλύψτε τις πολλές δραστηριότητες και υπηρεσίες που προσφέρουμε στους φοιτητές μας για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη ζωή τους στο Cyprus College.

 • Παροχή υπηρεσιών αεροδρομίου για νέους φοιτητές
 • Πρόγραμμα Προσανατολισμού για νέους φοιτητές
 • Πάρτι καλωσορίσματος
 • Σύμβουλοι Φοιτητών για συνεχή υποστήριξη
 • Συνεχή προγράμματα αυτο-ανάπτυξης
 • Φοιτητικά συνέδρια και διαγωνισμοί
 • Φοιτητικοί όμιλοι και συνδέσμοι
 • Πολιτιστικές δραστηριότητες, παζάρια, εκθέσεις, εκδρομές και φεστιβάλ
 • Κλειστό Αθλητικό Κέντρο (Λευκωσία)
 • Γυμναστήριο (Λευκωσία)
 • Μουσική μπάντα, μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες

Φοιτητικοί Όμιλοι – Λευκωσία

› Όμιλος Καλαθόσφαιρας
Ο Όμιλος Καλαθοσφαίρισης είναι ανοιχτός σε όλους όσους ενδιαφέρονται και αγαπούν το μπάσκετ και επιθυμούν να προπονούνται με συμφοιτητές τους και να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες μεταξύ τους.
› Όμιλος Μπόουλινγκ
Ο Όμιλος Μπόουλινγκ έχει δημιουργηθεί με σκοπό να μαζέψει τους λάτρεις του μπόουλινγκ , διασκεδάζοντας μέσα από την διεξαγωγή διαφόρων τουρνουά, καθώς και διαφόρων εκδρομών και εξορμήσεων.
› Όμιλος Χορού
Ο Όμιλος Χορού φέρνει σε επαφή τους φοιτητές που απολαμβάνουν το χορό, διοργανώνοντας δημιουργικούς και διασκεδαστικούς τρόπους έκφρασης. Η πολυπολιτισμική ταυτότητα των μελών του συλλόγου αποδεικνύει ότι η μουσική και ο χορός συμβάλλουν στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των εθνικοτήτων μέσω της επικοινωνίας και της έκφρασης. Ο Όμιλος πραγματοποιεί διάφορες παραστάσεις σε εκδηλώσεις εντός και εκτός του κολλεγίου και συνέβαλε μέσω διαφόρων Χριστουγεννιάτικων Παραστάσεών του στη συλλογή €56,000 για τον Αντιλευχαιμικό Σύνδεσμο.
› Όμιλος Πεζοπορίας
Ο Όμιλος Πεζοπορίας οργανώνει εκδρομές σε διάφορες περιοχές και παρέχει στα μέλη του την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα διάφορα μονοπάτια της φύσης της Κύπρου. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, η φύση και η φωτογραφία, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη δραστήρια, πολυπολιτισμική, ενεργή ομάδα.
› Όμιλος Μουσικής
Ο Μουσικός Όμιλος αποτελεί αδιάσπαστο μέρος του προφίλ του κολλεγίου. Τα μέλη του ομίλου συνεργάζονται στενά και δημιουργικά, πέραν από τα χρονικά πλαίσια των συναντήσεών τους για πρόβες, δημιουργώντας έτσι φιλίες ζωής και αξέχαστες αναμνήσεις. Ο Όμιλος διοργανώνει συναυλίες και συμμετέχει σε διάφορες κοινωνικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές και συνδρομές του ομίλου είναι στην εκστρατεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, συμβάλλοντας στο να μαζευτεί ένα ποσό πέραν των €56,000 τα τελευταία 12 χρόνια μέσα από πολυάριθμες Χριστουγεννιάτικες συναυλίες.
› Σκοπευτικός Όμιλος

Ο Σκοπευτικός Όμιλος προσκαλεί όλους τους φοιτητές που απολαμβάνουν την εξάσκηση στον στόχο, να ενταχθούν στον Όμιλο. Το να είσαι μέλος αυτού του κλαμπ θα σου δώσει την ευκαιρία να εκπαιδευτείς σε διαφορετικούς τύπους σκοποβολής όπως Skeet, Trap και Sporting και να διασκεδάσεις!

› Όμιλος Γιόγκα
Σκοπός του Ομίλου Γιόγκα είναι να προσφέρει στους φοιτητές και το προσωπικό ένα περιβάλλον χαλάρωσης εν μέσω της απαιτητικής και πολυάσχολης φοιτηικής ζωής. Το Γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που διδάσκει τρόπους χαλάρωσης της έντασης του σώματος και του μυαλού. Με την απόκτηση σωστών τεχνικών αναπνοής και συγκέντρωσης, μαθαίνει κανείς να φτάσει σε βαθιά χαλάρωση. Επιπλέον, μέσα από μια ποικιλία στάσεων, το γιόγκα ενδυναμώνει και τονώνει το σώμα και αυξάνει την ευελιξία. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από ειδικευμένη δασκάλα γιόγκα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλα τα μέλη και καμία προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.
› Όμιλος «The Business Society»
O Όμιλος «The Business Society» έχει ως κύριο σκοπό την περαιτέρω διείσδυση στον κόσμο των επιχειρήσεων κι ανοίγει τις πόρτες του σε όλους τους φοιτητές που θέλουν να επωφεληθούν από τη δύναμη της δικτύωσης και ανταγωνιστικότητας δημιουργώντας παράλληλα στενές σχέσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.
› Όμιλος Αισθητικής
Ο Όμιλος προσφέρει θεραπείες ομορφιάς από τους δικούς μας εκπαιδευμένους φοιτητές στο πεδίο σε πλήρως εξοπλισμένα σαλόνια που είναι διαθέσιμα στην πανεπιστημιούπολη. Αυτές οι θεραπείες κυμαίνονται από περιποιήσεις προσώπου έως μακιγιάζ, μασάζ κ.λπ. Υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση για την κάλυψη των εξόδων των επαγγελματικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Όλες οι θεραπείες επιβλέπονται, από τους Εκπαιδευτές. Επιπλέον, ο Όμιλος προσφέρει υπηρεσίες για βοήθεια σε μέλη άλλων Όμίλων όπως: μακιγιάζ φωτογραφίας, μακιγιάζ θεάτρου κ.λπ. Ουσιαστικά, ο Όμιλος προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να λάβουν υπηρεσίες αισθητικής σε πολύ χαμηλές τιμές και παρέχει στα μέλη την ευκαιρία να κερδίσουν επαγγελματική εμπειρία πριν την αποφοίτηση.
› Όμιλος IEEE
O Όμιλος ΙΕΕΕ είναι μέρος και προωθεί τη συμμετοχή στο Ινστιτούτο των Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών τον μεγαλύτερο διεθνή ακαδημαϊκό και επαγγελματικό οργανισμό στον τομέα της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής. Ο όμιλος έχει ως στόχο την εισαγωγή των φοιτητών στην αιχμή της τεχνολογίας του τομέα τους με τη συμμετοχή τους σε φοιτητικούς διαγωνισμούς, διαλέξεις, σεμινάρια και επισκέψεις σε επαγγελματικούς οργανισμούς.
› Όμιλος Γραμματειακών Σπουδών
Ο σκοπός αυτού του Ομίλου είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές που ειδικεύονται στον τομέα να ενισχύσουν τους ορίζοντές τους παρακολουθώντας διαλέξεις και σεμινάρια, επισκεπτόμενοι διάφορες εταιρείες και ενθαρρύνοντας τους μελλοντικούς γραμματείς να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους.
› Όμιλος Ρομποτικής

Ο στόχος του Ομίλου είναι να ενθαρρύνει τους φοιτητές να εμπλακούν στον τομέα της ρομποτικής μέσω της δημιουργίας διαφόρων ρομπότ, καθώς και στον προγραμματισμό τους για την αυτόνομη εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τα μέλη του Ομίλου αυτού θα αποκτήσουν περισσότερη γνώση στα υλικά μηχανήματα, ενώ θα αποκτήσουν, καλύτερες ικανότητες στον προγραμματισμό. Επιπλέον, τα μέλη του Ομίλου έχουν την ευκαιρία να ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, χρησιμοποιώντας τα ρομπότ που έχουν δημιουργήσει.

› Όμιλος Νοηματικής Γλώσσας
Ο Όμιλος Νοηματικής Γλώσσας προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές να μάθουν τη νοηματική γλώσσα και αποκτήσουν εμπειρία για τον πλούτο και την κληρονομιά της κουλτούρας των κωφών. Ξεπερνώντας το φράγμα της επικοινωνίας, ο Όμιλος συμβάλλει στην διεύρυνση της κατανόησης και στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ αυτών των ομάδων.
› Όμιλος Επικοινωνίας και Διαπολιτισμικότητας

Ο στόχος του Ομίλου είναι να προσελκύσει διεθνείς και Κύπριους φοιτητές, προωθώντας το μήνυμα της διεθνούς φιλίας, καθώς και της βελτίωσης των διαπολιτισμικών σχέσεων και τη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών ανάμεσα στα μέλη μιας παγκόσμιας κοινωνίας.

› Όμιλος Εθελοντών
Ο Όμιλος Εθελοντισμού στοχεύει να βοηθήσει στην ανάπτυξη εθελοντικού πνεύματος μεταξύ των φοιτητών του κολλεγίου και του πανεπιστημίου. Προσφέρει υποστήριξη σε μαθητές που ήδη συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εργασίες και κοινωνικό ακτιβισμό και συντονίζεται με εξωτερικές ομάδες για να παρέχει στους μαθητές ευκαιρίες να προσφέρουν εθελοντισμό, τόσο σε μικρές ημερήσιες εκδηλώσεις όσο και σε μακροπρόθεσμη εργασία. Τα μέλη αυτού του Ομίλου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Παρουσιάσεις με ομιλητές από φιλανθρωπικές οργανώσεις, και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άτυπα δίκτυα που χρειάζονται εθελοντές βοηθούς και να γνωρίζουν τα εθνικά και διεθνή δίκτυα με τα οποία μπορούν να συνεργαστούν.
› Όμιλος Ψυχολογίας
Ο Όμιλος Ψυχολογίας έχει στόχο να αναπτύξει την εκτίμηση του φοιτητή για τον τομέα της ψυχολογίας μέσα από μια ποικιλία κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ο Όμιλος εμμένει στα πρότυπα της Ψυχολογίας στο κολλέγιο αλλά και στην χώρα γενικότερα, ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη ενός υψηλού επιπέδου ακεραιότητας στους φοιτητές .Ο Όμιλος ενθαρρύνει επίσης τα μέλη του να συμμετέχουν σε συνέδρια, ώστε να βιώσουν πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διεξάγουν έρευνα σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα της επιστήμης.
› LGBTQ+ Society
Ο Όμιλος παρέχει έναν ασφαλή χώρο για τους LGBTQ+ φοιτητές να εκφράσουν ελεύθερα τη σεξουαλική και έμφυλη ταυτότητά τους. Ο Όμιλος διοργανώνει κοινωνικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ετήσιου μίκτη, και φιλοξενεί διαλέξεις προσκεκλημένων σε σχετικά θέματα, καθώς και αυξανόμενη εκπροσώπηση με πολιτικές εκστρατείες στην κοινωνία γενικότερα. Οι Straight και Cisgender σύμμαχοι που πιστεύουν σε μια δικαιότερη κοινωνία είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκστρατείες και την κοινωνία. Ο Όμιλος θα παρέχει επίσης βοήθεια σε κάθε φοιτητή που αντιμετωπίζει διακρίσεις ή χρειάζεται βοήθεια για την πρόσβαση του σε συμβουλευτικές υπηρεσίες.
› Όμιλος Προαγωγής Υγείας

Ως υγεία ορίζεται κάποιος που επιτυγχάνει τις δυνατότητές του να απολαμβάνει πλήρη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία. Για τους φοιτητές, η θετική ψυχική υγεία είναι σημαντικό μέρος της συνολικής τους υγείας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία τους.

Ο Όμιλος Προαγωγής Υγείας στοχεύει να παρέχει ένα πρακτικό πλαίσιο για την υποστήριξη των φοιτητών και της κοινότητας σε αυτόν τον προκλητικό τομέα. Η προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας και η παροχή υποστήριξης σε ευάλωτα άτομα εξαρτώνται από τη συνεχή συνεργασία μεταξύ των κολλεγίων – πανεπιστημίων και το φάσμα των διαθέσιμων υπηρεσιών και φορέων από τους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινότητας.

Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του Ομίλου Προαγωγής Υγείας είναι η προώθηση της ηθικής, πνευματικής, κοινωνικής, σωματικής και προσωπικής ανάπτυξης των φοιτητών και η παροχή αγωγής υγείας σε αυτούς,

Σκοπός του Ομίλου είναι:

 • Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την υγεία και την ψυχική υγεία μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης
 • Αξιοποίηση των υπαρχουσών καλών πρακτικών που υπάρχουν ήδη στο κολέγιο
 • Ενημέρωση στην κοινότητα για το πλαίσιο και τους συντονιστές του Ομίλου
 • Βελτίωση μια συνεκτικής προσέγγισης για ολόκληρο το κολλέγιο-πανεπιστήμιο για την υγεία και την ψυχική υγεία που εστιάζει στους φοιτητές, τους γονείς και το προσωπικό του κολεγίου
 • Ευαισθητοποίηση σχετικά με τα συστήματα και τις υπηρεσίες υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που διατίθενται σε σχέση με την προαγωγή της υγείας και της ψυχικής υγείας
 • Συνεισφορά στην Κοινότητα
 • Συνεργασία με Σχολεία για την προώθηση της πρόληψης ουσιών και εκστρατειών
 • Παροχή εκπαίδευσης στους φοιτητές και ευαισθητοποίηση σε θέματα προαγωγής υγείας και αυτοφροντίδας

Φοιτητικοί Όμιλοι – Λεμεσός

› Αθλητικός Όμιλος
Μέσω του αθλητισμού  οι φοιτητές απολαμβάνουν πλήρη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία. Για τους φοιτητές, η θετική ψυχική υγεία είναι σημαντικό μέρος της συνολικής τους υγείας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία τους. Ο Αθλητικός Όμιλος στοχεύει να παρέχει ένα πρακτικό πλαίσιο για την υποστήριξη των φοιτητών στον τομέα αυτό. Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του Ομίλου είναι η προώθηση της ηθικής, πνευματικής, κοινωνικής, σωματικής και προσωπικής ανάπτυξης των φοιτητών και η παροχή αγωγής υγείας σε αυτούς.

› Όμιλος Εθελοντισμού
Ο Όμιλος Εθελοντισμού στοχεύει να βοηθήσει στην ανάπτυξη εθελοντικού πνεύματος μεταξύ των φοιτητών του κολλεγίου και του πανεπιστημίου. Προσφέρει υποστήριξη σε μαθητές που ήδη συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εργασίες και κοινωνικό ακτιβισμό και συντονίζεται με εξωτερικές ομάδες για να παρέχει στους μαθητές ευκαιρίες να προσφέρουν εθελοντισμό, τόσο σε μικρές ημερήσιες εκδηλώσεις όσο και σε μακροπρόθεσμη εργασία. Τα μέλη αυτού του Ομίλου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Παρουσιάσεις με ομιλητές από φιλανθρωπικές οργανώσεις, και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άτυπα δίκτυα που χρειάζονται εθελοντές βοηθούς και να γνωρίζουν τα εθνικά και διεθνή δίκτυα με τα οποία μπορούν να συνεργαστούν.

› Όμιλος Ψυχολογίας και Προσωπικής Ανάπτυξης
Ο Όμιλος Ψυχολογίας έχει στόχο να αναπτύξει την εκτίμηση του φοιτητή για τον τομέα της ψυχολογίας μέσα από μια ποικιλία κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ο Όμιλος εμμένει στα πρότυπα της Ψυχολογίας στο κολλέγιο αλλά και στην χώρα γενικότερα, ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη ενός υψηλού επιπέδου ακεραιότητας στους φοιτητές .Ο Όμιλος ενθαρρύνει επίσης τα μέλη του να συμμετέχουν σε συνέδρια, ώστε να βιώσουν πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διεξάγουν έρευνα σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα της επιστήμης.

› Όμιλος Αισθητικής
Ο Όμιλος προσφέρει θεραπείες ομορφιάς από τους δικούς μας εκπαιδευμένους φοιτητές στο πεδίο σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια που είναι διαθέσιμα στο κολέγιο. Αυτές οι θεραπείες κυμαίνονται από περιποιήσεις προσώπου έως μακιγιάζ, μασάζ κ.λπ. Υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση για την κάλυψη των εξόδων των επαγγελματικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Όλες οι θεραπείες επιβλέπονται, από τους Εκπαιδευτές. Επιπλέον, ο Όμιλος προσφέρει υπηρεσίες για βοήθεια σε διάφορες εκδηλώσεις όπως: μακιγιάζ φωτογραφίας, μακιγιάζ θεάτρου κ.λπ. Ουσιαστικά, ο Όμιλος προσφέρει στις φοιτήτριες τη δυνατότητα να λάβουν υπηρεσίες αισθητικής σε πολύ χαμηλές τιμές και παρέχει στα μέλη την ευκαιρία να κερδίσουν επαγγελματική εμπειρία πριν την αποφοίτηση.

› Όμιλος Τεχνολογίας
Ο στόχος του Ομίλου είναι να ενθαρρύνει τους φοιτητές να εμπλακούν στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς και στον προγραμματισμό τους για την αυτόνομη εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τα μέλη του Ομίλου αυτού θα αποκτήσουν περισσότερη γνώση στα υλικά μηχανήματα, ενώ θα αποκτήσουν, καλύτερες ικανότητες στον προγραμματισμό. Επιπλέον, τα μέλη του Ομίλου έχουν την ευκαιρία να ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε τοπικούς διαγωνισμούς.