Τελετή Αποφοίτησης Cyprus College 2021-2022 «Ξεχωριστή η φετινή αποφοίτηση»

Jul 18, 2022

«Η φετινή αποφοίτηση είναι ξεχωριστή για τους πρώην σπουδαστές και σημερινούς απόφοιτους. Αναντίλεκτα οι τελευταίες δύο χρονιές υπήρξαν, όχι μόνο δύσκολες, αλλά και γεμάτες προκλήσεις». Στον παραινετικό του λόγο, ο Διευθυντής του Cyprus College Λευκωσίας, Δρ. Νάσιος Ορεινός, ευχαρίστησε τους απόφοιτους για την αξιοθαύμαστή τους υπομονή, αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Όπως εξήγησε, κατά τα τελευταία δύο έτη, το Cyprus College Λευκωσίας και οι φοιτητές/τριες του κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να ανταποκριθούν, να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν των πρωτόγνωρων πραγματικοτήτων που επέβαλε η πανδημία του COVID-19. Το Cyprus College Λευκωσίας μπόρεσε, όπως εξήγησε, να μεταφέρει με τον ομαλότερο τρόπο την προσφορά όλων σχεδόν των μαθημάτων του σε εξ αποστάσεως μορφής διδασκαλίας και όλες τις διοικητικές του υπηρεσίες σε διαδικτυακό περιβάλλον.

Ο Δρ. Ορεινός επεσήμανε ότι η εμπειρία της πανδημίας υπήρξε διδακτική και προφανώς θα μείνει αξέχαστη. Μια εμπειρία η οποία δεν καταγράφεται σε κανένα βιβλίο της «Διοίκησης Επιχειρήσεων», ούτε σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό, και την οποία κανένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο θα μπορούσε να διανοηθεί στις μέρες μας. Αυτό που η εμπειρία έχει διδάξει τους φοιτητές/τριες είναι να αντιδρούν, να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται σε δύσκολες, πρωτόγνωρες, ίσως και αδιανόητες συνθήκεςκάθε μορφής, οι οποίες, για παράδειγμα, πολλές φορές συμβαίνουν στον χώρο εργασίας στον οποίο σύντομα θα ενταχθούν.

Ο Δρ. Ορεινός τόνισε επίσης ότι «το Cyprus College, ως το αρχαιότερο Κολέγιο, διακρίνεται για τρία πολύ σημαντικά  πλεονεκτήματα: την ποιοτική εκπαίδευση, τα πολύ υψηλά ποσοστά απασχολησιμότητας και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι κλάδοι του Κολεγίου προσφέρουν πρακτική εξάσκηση».